Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta med kokosmjölk, sweet chilisås och ingefära

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En helt fantastiskt god kycklinggryta där marinaden gör allt! Riset är färgat grönt av ingen mindre än sonen. Han tyckte vi skulle äta ris som var grönt som Hulken! Perfekt mat att förbereda dagen innan med marinaden och sen färdig laga efter jobb. Inspiration av Kardemumma Gumman.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda samman olja, vitlök, lök, soya, sweet chilisås, ingefära och kryddorna till marinaden. Glöm inte smaka av innan kycklingen läggs i. Marinera minst 1h. Stek sedan blandningen i en tjockbottnad stekpanna med höga kanter eller i en gryta. Häll i vispgrädde och kokosmjölk. Låt puttra en stund och smaka sedan av.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.