Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta med kryddiga korvar och bacon

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett recept som jag hittat på själv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka rotfrukterna, lägg dessa i en kastrull med vatten. Låt koka ett par minuter tills morötterna är något mjuka.
  2. Hacka baconet i rätt så stora bitar, stek dessa och låt sen svalna på hushållspapper. Hacka korvarna i medelstora bitar och bryn dessa i grytan. Ta sedan ur dem ur grytan. Strimla kycklingfiléerna och bryn i fettet från korven. Skala och hacka löken grovt, lägg ned den med kycklingen. Lägg ned korven, de kokade rotfrukterna samt vattenavkoket från rotfrukterna. Rör ihop allt i grytan, tillsätt idealmjöl. Häll på grädden. Tillsätt bacon. Ha i salt, peppar och curry. Låt småputtra i ca 15 minuter.
  3. Servera med kokt ris.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • Majae 19 oktober 2009

    Väldigt gott! Alla i familjen tyckte om, både vuxna och barn... och så lätt....

  • robbit 26 oktober 2009

    mycket uppskattad rätt av alla i familjen samt vännerna som vi bjöd denna måltid på.

  • christincarlsson 30 april 2010

    Super gott

  • Turez 29 november 2010

    Tycker beskrivningen är lite luddigt skriven. Men ska göra grytan nu.

  • sofiiaa1 15 juni 2011

    Ska göra denna maträtt imorgon.

  • margareta521 8 oktober 2011

    Jättegott!

  • Turez 29 december 2011

    Har använt mig av detta recept flertalet gånger sedan jag la till det och jag rekommenderar den starkt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.