Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta med mango

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Denna kycklinggrytan innehåller både mango chutney och frysta mangotärningar. Passar såå bra till kyckling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i mindre bitar och krydda med salt och peppar. Bryn kycklingen i en gryta med smör.
  2. Tillsätt vatten, fond, soja och sambal oelek och koka i 10 minuter.
  3. Skölj och strimla purjolöken och lägg ner i grytan tillsammans med mango chutney och crème fraiche. För egen del tycker jag att mango chutney original har för lite smak, så jag brukar köpa Spicy Bengal. Koka i 4 minuter.
  4. Rör ner mangotärningarna och smaka av med salt och peppar. Servera med ris och sallad med avokado och tomater.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • UllaC 29 april 2010

    Jag dubblade receptet idag när jag lagade mangogrytan. Vad som behövdes mera utav var crème fraiche och mangotärningar. Vi tyckte att 4-5 dl crème fraiche behövdes (annars blev det för lite vätska i grytan) och hela påsen med frysta mangotärningar, alltså 300 g.

  • JennyV 30 april 2010

    Detta var gott! Spännande med mango i men nästa gång ska jag byta ut purjolöken mot annan lök. Purjo är inte min favorit. Enkelt och snabbt att laga och gott att äta!!!

  • Leonard91 25 september 2010

    Den blev helt ok! Vi gjorde trippel sats av denna gryta, men den blev lite för stark, nästa gång tar vi nog lite mindre sambal oelek så blir det nog riktigt gott!

  • MilleH 24 maj 2011

    Dethär var jättegott!! Jag hade i 6 kycklingfiléer och dubblade allt det andra i receptet, lade dock i extra creme fraiche, mangochutney plus mango. Nästa gång tänker jag sätta i ännu mera sambal oelek och mango chutney för mera smak! Detta ska jag verkligen göra på nytt! Alla 3 tonåringarna i bordet gav också 10 poäng för rätten!

  • Kattiz68 27 maj 2012

    Denna rätt var jätte god & super enkel & snabb att laga Jag uppfattade inte alls den stark & komemr nästa gång att ta lite mer sambal oelek för att få upp hettan lite till Rekommenderar verkligen denna rätt!!!!

  • Annrh 18 februari 2013

    Riktigt gott! Jag valde att använda mango chutney orginal men istället öka på mängden sambal oelek till det tredubbla för lite hetta. Blev inte jättestarkt, men däremot jättegott. En god gryta!! och väldigt enkel och smidig att göra!! Du får en stark 4:a av mig!! Sambon ger dig en femma trots att det är frukt i (han protesterar mot all frukt i mat förutom flygande jakob och nu det här) Ett bra betyg!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.