Egen komposition. Servera med jasminris och exotiska frukter.
Instruktioner
- Skär varje filè i fyra bitar, salta, peppra och bryn dem. Fräs champinjoner och lök, och blanda ner det i kycklingen. Gör Thaisåsen enligt anvisningen på förpackningen, rör ner creme fraiche och sambal oelek i såsen.
- Häll såsen över kycklingen. Blanda i bambuskott och den rivna ingefäran. Skölj citrongräset, ta ev. av yttersta skalet, skiva den och banka skivorna med baksidan av kniven för att få fram mer smak. Blanda ner i grytan.
- Låt puttra på svag värme tills allt är varmt och kycklingköttet är klart. Smaka av med salt och peppar.
Publicerat den
21 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vadå thaisås? Blir inte inspirerad alls av pulverkryddor och halvfabrikat... Skriv ut kryddorna istället. Det finns hur många varianter som helst att välja emellan, när man kryddar dylik kyckling. Grunden går att variera på 100-tals sätt... Detta är inget bra exempel på thaimat.