Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta med timjan och vitlök

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Till detta receptet går det att använda en hel styckad kyckling om man föredrar det, men även kycklingfilé, lårfilé eller dylikt. Helt enkelt vad man själv föredrar. Jag använder mig helst av lårfilé då jag tycker det köttet blir saftigast utan ben.

Ingredienser

Instruktioner

Dela kycklingen i mindre bitar och rulla i mjölet. Bryn sedan i smör i en stekpanna med hög kant, kastrull men helst en gjutjärnsgryta. Tillsätt sedan vitlöksklyftorna, hackade eller pressade tillsammans med timjan, lagerbladen och så småningom vattnet och kycklingfonden (här går det lika bra med en kycklingbuljongtärning). Låt detta sedan koka samman i ca 15 minuter och tillsätt sedan grädde, salt och peppar och låt koka i ytterligare 15-20 min. Om du vill att kycklingen ska bli så pass mör att köttet nästan faller samman låter du den koka i buljongen ytterligare 20-30 minuter, men koktiden ökar då från ca 45 min till över en timme. Servera sedan med kokt eller ungstekt potatis, ris eller pasta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.