Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggryta med vin

(5 kommentarer)  
Kycklinggryta med vin Kycklinggryta med vin
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smaskig rätt med en försvinnande god sås gjord på rödvin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Fräs i stekpanna tills de fått fin färg, tillsätt den hackade löken, vinet, kryddorna och buljongtärningen, häll på lite vatten så det nästan täcker, låt bräsera ca 20 minuter, tillsätt mer vatten då och då.
  2. Avsluta kycklinggrytan med matlagningsgrädde och red av såsen med vetemjöl + vatten. Smaka av med salt och peppar!
  3. Servera grytan till buljongkokt ris blandat med gröna färska örter.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Gul13 2 september 2010

    Tack för ett gott recept. Saknade dock någon form av grönsak i grytan så nästa gång blir det paprika eller brockoli skulle fungera.

  • Disen 7 september 2010

    Det går säkert alldeles utmärkt att lägga i någon grönsak. Själv brukar jag servera grönsakerna vid sidan om.

  • Doggeliten 3 oktober 2010

    Jätte gott och enkelt att fixa..

  • farmoringer 19 februari 2012

    Jättegott. Uteslöt svampen och jag redde med maizena.../ Inger

  • katbeghan 9 mars 2012

    Vår middag idag. Köttet blev mycket mört och lätt-tuggat. Perfekt för vår lilla dotter att tugga. Helt ok smak, men inget fantastist. Får en 3,5 av oss. Bifogar en bild på vår middag :-) Alltid kul med nya recept! Tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.