Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinggumbo

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här lättlagade kreolska grytan som är kryddad med chili och okra kommer att få dina smaklökar att jubla. 224 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och sellerin. Skölj, ansa och tärna paprikorna fint. Ansa och skiva okran. Kärna ur och hacka chilin. Tärna tomaterna och kycklingfiléerna.
  2. Lägg löken, sellerin, paprikan och okran i en stor tjockbottnad kastrull. Pressa ner vitlöken. Tillsätt 3 msk kycklingbuljong och fräs 3-4 minuter tills löken är mjuk.
  3. Tillsätt kycklingen, krossade tomater, chili och färska tomater tillsammans med svartpeppar och paprikapulver. Häll i resten av buljongen och koka upp. Låt sjuda på svag värme 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera gumbon med råris eller vitt ris, eller bara en grönsallad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.