Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Anders heta kycklingklubbor i tomatsås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

En god rätt jag vispade ihop en kväll med smak från mellanöstern.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa bort onödigt fett från kycklingen (spar skinnet det kan man ta bort när man äter eftersom det ger smak och ger ett saftigare kött) och krydda med salt och peppar och lägg i en ugnsform och låt dom gå på 225 grader i ca 15 minuter.
  2. Under tiden blandar du ihop de övriga ingredienserna i en kastrull och låter småsjuda. Börja med oljan och kryddorna så de får fräsa ihop en liten stund innan du tillsätter tomat, vatten och buljongtärningen.
  3. Häll tomatsåsen över kycklingen och låt stå under folie i ugnen ca 40 minuter eller tills endast klar vätska sipprar ur köttet. Servera med fördel bulgur eller basmatiris (gärna med lite (en knivsudd) colorite eller gurkmeja för färgens skull) och matlagningsyoghurt och finhackad bladpersilja till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • monicadanell 8 september 2010

    Mycket gott helt i min smak tack anders för ett bra recept kokker att upprepas här hoss mig 5 poäng monica

  • Paul Nilsson 4 september 2017

    Mycket gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.