Enkelt, sköter sig själv.
Man måste dock förbereda, genom att låta kycklingklubborna tina 1 dygn i kylskåp innan man tillreder dem.
Såsen innehåller ingen grädde och blir mindre fet om man i stället för stekskyn använder buljongtärning och vatten.
Instruktioner
- Smörj en eldfast form eller långpanna med flytande margarin eller matolja.
- Blanda en marinad av matolja, soja, salt, vitpeppar och eventuell grillkrydda i en skål.
- Skölj de tinade kycklingklubborna ordentligt.
- Pensla dem med marinaden. Häll över eventuellt överbliven marinad över kycklingklubborna.
- Stek i 225 graders ugnsvärme i cirka 30 minuter. Kolla att inte köttsaften är röd- eller rosafärgad.
Är den det, måste de stekas en stund till.
- Sås:
Vispa ur formen med vatten och häll det i en kastrull. Fyll på med ytterligare vatten så det blir ca 5 dl.
Eller lös upp en buljongtärning i 5 dl vatten.
Lös upp vetemjölet i vatten och skaka om i en blandare, eller vispa ihop det.
Häll blandningen i såsen och låt den koka upp.
Låt koka sakta i 5 minuter.
Tillsätt några droppar soja.
Smaka av med salt och vitpeppar.
- Servera med kokt potatis eller kokt fullkornsris och en grönsallad.
Publicerat den
14 mars 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gott och enkelt