Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnstekt apelsinkyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Gott och enkelt att tillaga i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klyv kycklingen längs bröst- och ryggben. Gnid in halvorna med salt och peppar. Lägg dem med skinnsidan upp i en trång, ugnssäker form.
  2. Blanda alla ingredienserna till såsen utom crème fraiche. Häll blandningen över kycklinghalvorna och stek i 200 grader i 45-50 min. Ös med skyn flera gånger under tillagningen.
  3. Kontrollera att köttsaften är helt ofärgad genom att sticka i ett kycklinglår, kycklingen är färdig om köttsaften inte har några rosa inslag.
  4. Håll kycklingen varm på en skärbräda under folie. Sila stekskyn ner i en såskastrull och vispa ner crème fraiche. Låt såsen få ett uppkok. Skär kycklingen i portionsbitar, servera med såsen, lättkokta sockerärter och potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.