- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Gott och enkelt att tillaga i ugnen.
Instruktioner
- Klyv kycklingen längs bröst- och ryggben. Gnid in halvorna med salt och peppar. Lägg dem med skinnsidan upp i en trång, ugnssäker form.
- Blanda alla ingredienserna till såsen utom crème fraiche. Häll blandningen över kycklinghalvorna och stek i 200 grader i 45-50 min. Ös med skyn flera gånger under tillagningen.
- Kontrollera att köttsaften är helt ofärgad genom att sticka i ett kycklinglår, kycklingen är färdig om köttsaften inte har några rosa inslag.
- Håll kycklingen varm på en skärbräda under folie. Sila stekskyn ner i en såskastrull och vispa ner crème fraiche. Låt såsen få ett uppkok. Skär kycklingen i portionsbitar, servera med såsen, lättkokta sockerärter och potatis.
Publicerat den
24 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar