Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling Provencale

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

På 1970 i Upsala under min studietid, var det populärt och lite flott att bjuda på "Kyckling Provencale" när du hade gäster.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina kycklingen om den är djupfryst. Halvera den och torka av den.
  2. Rör samman matfettet till örtsmör med pressad vitlök, citronsaft, salt, peppar och örtkryddor.
  3. Lossa skinnet från kycklingbröstet med hjälp av tummen. Fördela örtsmöret jämnt under hela skinnet. Lägg kycklinghalvorna i smord eldfast form.
  4. Skala potatisen och skär skåror i dem men inte helt igenom. Lägg potatisarna runtom kycklingen. Salta. Ringla över lite flytande matfett.
  5. Ställ in formen mitt i ugnen och stek allt ca 50 minuter eller tills potatisen är mjuk och köttsaften är helt genomskinlig vid kycklinglåret. Pensla några gånger under stektiden.
  6. Halvera tomaterna. Rör samman matfettet med pressad vitlök, hackad persilja och ströbröd. Fördela det på tomathalvorna.
  7. Ställ tomathalvorna bredvid potatisen när ca 15 minuter återstår.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.