Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinglår i crock-pot

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 4 timmar 10 minuter
Skriv ut

Denna kycklinggryta tillagas i en crock-pot, men kan naturligtvis även tillagas i en gryta på spisen. Då behövs kanske lite mer vätska. Smaksättningen är kinesisk, som i regel är för sött för min smak så i stället för att tillsätta honung/socker el dyl har jag valt ett syrligt äpple.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pensla botten i grytan med lite olja. Gnid in kycklingdelarna med salt och peppar. Lägg i kycklingdelarna med skinnsidan upp. Skär äpplet i klyftor och lägg dem vid sidan av kycklingbitarna. Skär purjolöken i halvcentimetersskivor och lägg ner i grytan. Hacka vitlöken och riv ingefäran och blanda det med soyan. Häll blandningen över kycklingen. Sätt locket på grytan. Sätt temperaturen på låg och tiden på 4 timmar.
  2. Jag serverar med lättkokt (2 min) broccoli, men du kan naturligtvis välja något annat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.