Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Kycklingen sköter sig själv i ugnen. Man får en god kycklingfond under tiden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Krydda kycklinglåren med salt, svartpeppar, paprikapulver, curry.
  3. Lägg stekpåsen på ett galler över en långpanna.
  4. Lägg i de kryddade kycklinglåren. Stäng påsen. Glöm inte att klippa tre hål i påsens överdel. Annars så kan den sprängas.
  5. Sätt in längst ner i ugnen i 1 timma.
  6. Klipp ett hål i stekpåsens hörn.
  7. Häll fonden i en såskastrull.
  8. Höj temperaturen till 225 grader.
  9. Lägg kycklinglåren med undersidan upp på gallret och sätt in i ugnen igen för att få färg och gräddas vidare.
  10. Vänd dem efter 15 minuter. Låt de vara inne i ugnen ytterligare 15 minuter.
  11. Pröva med en potatissticka för att se om köttsaften är klar.
  12. Gör såsen: Gör en redning av mjölet och rör ner i kycklingfonden.
  13. Tillsätt grädde och créme fraich.
  14. Koka ca 5 minuter för att mjölsmaken ska försvinna.
  15. Krydda med mer curry, paprikapulver, svartpeppar och salt efter behag.
  16. Serveras till ris, potatis, pasta, broccoli och med en god sallad till.
  17. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • camillaf14 20 oktober 2010

    Jättegott och enkelt, det gillas verkligen :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.