- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Detta recept är hämtat från DN Mat & Dryck 2011-03-13.
Jättegott för små och stora.
Instruktioner
- Om du har tid: Låt kokosflingorna dra i lite mjölk 20 minuter eller mer.
- Kokosris: Måtta upp ris, kokosmjölk, vatten och salt i en kastrull. Tryck ner limebladen. Koka som vanligt ris fast gärna på något lägre värme, knappt 20 minuter eller tills riset absorberat all vätska.
- Gör under tiden biffarna: Kör lårfiléerna till medelgrov färs i din matberedare.
- Rosta kardemumman någon minut i torr panna tills den doftar och krossa den sedan i mortel. Rör ihop kycklingfärs, kardemumma, ägg, ströbröd, salt och urkramade kokosflingor.
- Forma färsen till trinda biffar och stek gyllene på båda sidor i lite smör eller olja. Lägg därefter lock på stekpannan och låt gå klart på låg värme, ca 10 minuter.
- Servera kycklingbiffarna med kokosris, mango chutney och limeklyftor.
Publicerat den
17 juli 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mums det var gott. Den enda som inte åt var min 1 åring. Vi kommer absolut göra det igen. Tack för receptet! /Anna