Kycklingfiléer i en krämig sås av tomater och purjolök
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°
- Lägg ut kycklinglårfiléerna. Krydda med salt och peppar.
Dela fetaosten i mindre bitar.
Lägg ost, rivet citronskal och hackad persilja i kycklinglåren. Vik samman dem.
Rulla en baconskiva runtom varje.
- Bryn lårfiléerna runtom i lite smör. Börja med att bryna dem med skarven nedåt.
- Skålla, skala, kärna ur och tärna tomaterna.
Ansa och strimla purjolöken.
- Fräs purjolöken mjuk och glansig i lite smör.
Tillsätt tomattärningar och grädde.
Låt det småkoka 3-5 minuter.
Smaka av med salt.
- Häll såsen i en eldfast form och lägg kycklingen ovanpå.
Stek mitt i ugnen ca 15 minuter.
Garnera med rosmarinkvistar.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Publicerat den
6 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ändrade lite men fy fasen vad gott!