En jättegod rätt med kycklingfiléer som är fyllda med aprikoser.
Jag har gjort den här rätten många gånger och oftast serverar jag den med fetostpotatis och en sallad.
Instruktioner
- Salta och peppra kycklingfiléerna.
Fördela aprikoserna och timjan och lägg på varje filé och rulla ihop.
Vira en skinkskiva om varje kycklinfilé.
- Ljummen potatissallad:
Skrubba potatisen och lägg på en bakpappersklädd plåt, ringla över olja. Blanda så att potatisen blir täckta av olja. Strö över flingsalt och nymald svartpeppar. Sätt in i ugn 225°C i ca 30 min eller tills de är klara och har fått färg.
Blanda den ljumma potatisen med ost och urkärnad avokado (pensla med citronsaft och de håller färgen längre).
- Bryn under tiden filéerna runt om och lägg i en ugnssäker form. Sätt in formen i 225°C i ca 20 minuter.
- Fetaostpotatis:
Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg potatisskivorna på en plåt, pensla med olja och krydda med salt och peppar.
Sätt in potatisen i ugnen samtidigt som kycklingen i 200 º ca 25 minuter eller tills den är mjuk. Smula fetaosten över potatisen och låt den stå ytterligare ca 5 minuter.
- Servera kycklingen med Ljummen potatissallad eller Fetaostpotatis.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
31 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar