Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinglasagne

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 3-6 portioner
Skriv ut

Jättegod kycklinglasagne som blev riktigt krämig och god. Jag hade i lite curry och Västerbottenost och det vart riktigt mumsigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa kycklingen från skinn och ben. Dela köttet i mindre bitar. Skär tomaterna i skivor.
  2. Kärna ur och tärna paprikorna ganska fint. Fräs paprikan i matfettet i en kastrull. Strö över mjölet och rör om. Späd med mjölk i omgångar. Tillsätt fonden och låt såsen koka på svag värme i ungefär 3 minuter under fortsatt omrörning.
  3. Ta kastrullen från värmen och tillsätt 2 dl ost som får smälta ner. Rör ner kycklingbitarna i såsen och smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg 2 lasagneplattor i botten av en smord eldfastform, ca 20x25 cm. Bred 1/3 av såsen över och lägg 1/3 av tomatskrivorna ovanpå. Fortsätt att varva lasagneplattor, sås och tomatskivor tills allt är slut. Avsluta dock med sås. Strö över resterande ost.
  5. Gratinera i 225 grader i ca 20-25 minuter eller tills lasagnen fått fin färg och allt är genomvarmt. Bjud gärna på en sallad och en färsk brödbit till.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • tojo47 9 januari 2010

    DET SÅG GOTT UT, MVH PAPPA

  • farmormor 29 januari 2010

    Detta var väldigt gott. Kommer absolut att göra den många gånger. Mvh Berit

  • juli77 10 mars 2010

    Den var KANONGOD..MUMS. Tack för ett gott recept. Kul med nånting annat än bara köttfärs..:) Blir att göra den fler ggr..

  • christincarlsson 13 april 2010

    Riktigt God

  • kamko 15 mars 2011

    Gjorde kycklinglasagnen på juldagen för min familj, 14 pers., den blev kanongod och mycket uppskattad som en kontrast till all julmat. Enkel att göra och fort gick det det. Gjorde den dessutom klar dagen innan, funkade hur bra som helst att värma den i ugnen. Serverade m en god sallad till. Mums!

  • fuling 24 oktober 2012

    Denna föll mig tyvärr inte alls i smaken. Lite smaklös tyvärr, men det kanske beror på min kryddning.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.