Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En annorlunda lasagne med kyckling och spenat är minst lika god som det klassiska originalet med köttfärs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj en ugnsfast form tunt med flytande margarin.
  2. Blanda keso och tinad avrunnen spenat i en skål.
  3. Gör såsen, smält 1 tsk margarin i en fettsnål gryta på medelvärme. Fräs löken mjuk under omrörning, ca 5 minuter. Tillsätt tomatkross, tomatjuice och kyckling och låt koka under omrörning tills det är genomvarmt, ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan och rör ner persiljan.
  4. Bred ut 1/3 av såsen i botten på ugnsformen, lägg på 3 lasagneplattor, bred därefter ut hälften av spenatblandningen. Strö över 1/3 av osten. Upprepa med ett lager sås, plattor, spenat och ost. Avsluta med sås, lasagneplattor och ost. De sista lasagneplattorna läggs i mitten och ska inte täcka hela formen. Tryck ner pastaplattorna lite i såsen så de blir genomfuktade och strö slutligen över resten av osten.
  5. Grädda lasagnen 35-40 minuter tills den är genomgräddad. Servera genast.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • jaaniis 16 april 2009

    Helt okej men jag tyckte det blev lite för lite av såsen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.