En annorlunda lasagne med kyckling och spenat är minst lika god som det klassiska originalet med köttfärs.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Smörj en ugnsfast form tunt med flytande margarin.
- Blanda keso och tinad avrunnen spenat i en skål.
- Gör såsen, smält 1 tsk margarin i en fettsnål gryta på medelvärme. Fräs löken mjuk under omrörning, ca 5 minuter. Tillsätt tomatkross, tomatjuice och kyckling och låt koka under omrörning tills det är genomvarmt, ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan och rör ner persiljan.
- Bred ut 1/3 av såsen i botten på ugnsformen, lägg på 3 lasagneplattor, bred därefter ut hälften av spenatblandningen. Strö över 1/3 av osten. Upprepa med ett lager sås, plattor, spenat och ost. Avsluta med sås, lasagneplattor och ost. De sista lasagneplattorna läggs i mitten och ska inte täcka hela formen. Tryck ner pastaplattorna lite i såsen så de blir genomfuktade och strö slutligen över resten av osten.
- Grädda lasagnen 35-40 minuter tills den är genomgräddad. Servera genast.
Publicerat den
26 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Helt okej men jag tyckte det blev lite för lite av såsen.