Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pers gräddstuvade kycklinglever

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

När min man Per severade dena rätt var jag mycket reserverad, tyckte inte om lever, även mina barn och barnbarn, var rädda. Men nu är det deras älsklings rätt, alltid när dom kommer hem vill dom att Per skall laga denna rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att lösa 2 buljonger i 1 dl vatten på svag värme i en gryta. Stek den finhackadelökeni en stekpanna tills den ärgenomskinlig, tillsätt socker, låt det fräsa med ett par min, tillsätt ca 1 dl vatten och låt det steka tills all vatten försvunnet. Slå över löken i grytan med buljongen.
  2. Tina levern i micron 2-3 min på upptining.Skär levern i 1x1 cm stora bitar (levern skall skäras halvtinad, det är lättare skära då). Sätt stekpannan på högsta värmen med lite margarin i och stek levern tills det rosa har försvunnit och den börjar ta lite färg, rör hela tiden, den får inte brynas.Häll över levern i grytan med löken.
  3. Slå i 2 dl vatten i stekpannan där levern har stekts i och vispa ur pannan, slå det över levern.Låt det småkoka i ca 15-20 min Tillsätt grädden och låt det sjuda med ett par min. Gör en redning: 1 rågad msk mjöl blandas med 1 dl vatten, skaka väl så det inte blir klumpar, slå det i grytan till det tjocknar, låt koka samman i 2-3 min, tillsätt colorit till önskad färg. Serveras med potatis och lingonsylt

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • mammamus 2 april 2008

    Hatade lever tills jag provade detta tom barnen äter det

  • LaJefa 22 maj 2008

    Lägger in detta recept i min kokbok fastän att jag inte äter lever, men min man älskar det ...så man måste ju testa. Ska väl testa när syrran (Gill) kommer ner...för hon hatar nämligen oxå lever. Får se vilket betyg vi ger dig..hehe..spännande.

  • boz1965 10 augusti 2008

    "Coralin" har jag aldrig hört talas om. Menar du möjligtvis "Collorit"?

  • Emma2 15 maj 2009

    Vi hörde änglarna sjunga när vi åt denna underbara kycklinglevergryta. Jag "piffade" till den lite med lite torkade kantareller och bacon. Underbart.

  • Snoops 22 november 2009

    Den här rätten var fantastiskt god! Har tidigare bara ätit kalvlever, men kycklinglever var mycket godare och lättare att arbeta med. Tackar så hjärtligt för en ny söndags favorit!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.