Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingleverbiffar med nötfärs.

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Skulle göra leverbiff på nötlever men hittade ingen nötlever så jag tog kycklinglever i frysdisken istället, vilket blev väldigt lyckat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv löken fint Mixa kycklinglevern tillsammans med äggen i en mixer. Det gör inget om den inte är helt upptinad. Blanda ihop levermixen med nötfärsen, löken och kryddorna till en ganska lös smet. Klicka ut smeten till ganska små biffar i en stekpanna och stek dom i smör blandat med oljan cirka 3 minuter på varje sida. Ha inte för hög värme för det bränns lätt. Det blir många biffar men dom är perfekta att frysa in.
  2. Jag tycker att det är gott med mos, lingon och lite grönsaker till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Stintan 15 maj 2009

    Detta ska jag prova, det låter perfekt. Tackar! Själv brukar jag använda den frysta leverbiffssmeten, kryddad och klar, som finns i nästan alla affärer och den blandar jag med färs, snarlikt ditt recept + lite andra kryddor, bl a pulver till grönpepparsås på påse, så gör jag den i ugnen i en lång sockerkaksform och kallar den för min Paté . Mycket populär.

  • mandisenz 21 oktober 2011

    Hej! Hade blandfärs 50/50 i stället för nötfärs. I hälften av smeten hade jag även timjan, färsk persilja och bitar av mozzarella. Väldigt gott. Skall göra en sås av grädde, soja och lingon som jag hittade på ett annat ställe. Det tror jag blir perfekt till. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.