Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God rätt, som både barn och vuxna gillar. Tar lite tid, så kanske inget man svänger ihop till middag efter en lång arbetsdag då alla är hungriga. Servera ris till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Skär kycklingfiléerna i bitar, ca 2x2 cm stora. Blanda samman marinaden. Lägg ner kycklingbitarna i den, och låt dem stå kallt ca 3-4 timmar.
  2. 2. Gör currysåsen under tiden. Skala lök, äpple och banan. Grovtärna dem. Fräs dem mjuka i lite matfett. Tillsätt kokosmjölk, vatten, buljong, curry och sambal oelek. Låt såsen småputtra ca 5 minuter. Rör då och då i den. Häll allt i en mixer och kör såsen slät.
  3. 3. Vispa upp äggen lätt till paneringen och rör samman dem med vetemjöl, potatismjöl, ströbröd, vatten, limeskal och peppar till en jämn smet.
  4. 4. Hetta upp matoljan i en stekpanna. Torka av köttet. Vänd kycklingbitarna i smeten. Fritera dem under medelvärme ca 5 min på varje sida.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • happy_vbg 4 juni 2012

    kan man steka nuggetsen i stekpanna eller måste det vata i fritös?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.