Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingpaj med ädelost

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Ännu en god variant på kycklingpaj, kan man få för många?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hacka cashewnötterna och mixa ihop med mjöl, smör och vatten till en smidig deg. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm diameter. Låt formen stå i kylen ca 30 minuter. Nagga botten på skalet med en gaffel och förgrädda 10 minuter i nedre delen av ugnen.
  3. Fräs purjolök ock vitlök mjuka i smör. Blanda med kycklingköttet och lägg allt i pajskalet. Smula över bitar av ädelosten.
  4. Vispa samman ägg, cremè fraiche, timjan, salt och peppar och häll över fyllningen.
  5. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Dekorera eventuellt med solrosskott och paprika.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.