Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingpaj (utan ägg)

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En god kycklingpaj som är såsig och smakrik. Fylld med ärtor, svamp och kyckling och täckt med ett skal. Då det går att utesluta ägg fungerar det bra till de som är allergiska.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och salt. Finfördela matfettet i mjölblandningen. Tillsätt citronsaft och vatten. Arbeta raskt samman degen. Låt den stå kallt en stund.
  2. Sätt ugnen på 225ºC. Skär kycklingen i små tärningar. Bryn kycklingen i lite matfett i en stekpanna. Skölj och ansa champinjonerna. Dela dem och häll i det i stekpannan. Tillsätt grädde, kryddor och ärtor. Färgsätt blandningen med soya i önskad mängd. Låt det koka upp så att allt blir tillräckligt varmt.
  3. Häll kycklingblandingen i en smord ugnssäker form. Kavla ut degen och lägg den som ett lock över kycklingblandningen. Pricka degen med hjälp av en gaffel. Pensla degen med ägg.
  4. Grädda pajen i ugnen cirka 25 minuter eller tills pajen har fått en bra färg.
  5. Ett tips är att lägga degen mellan två plastpåsar och sedan kavla ut degen. Det gör det enklare att få en tunnare deg och att sedan lägga den över pajen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.