Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingpaj

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Underbar, fantastisk paj! Doftar gudomligt när den tillagas och alla älskar den!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vanlig pajdeg: Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Låt matfettet bli rumsvarmt, dela det i mindre bitar och finfördela med fingrarna i mjölet. Häll i mjölken och rör ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Den behöver inte förgräddas.
  2. Fyllning: Hacka paprika, svamp och lök och stek mjukt. Hacka kycklingen och lägg bland grönsakerna. Tillsätt ost och sås! Låt puttra en stund! Tryck ut pajdegen och fyll med röran. Grädda tills den fått en fin färg, i 175-200 grader! Servera med en sallad!
  3. OBS! Recepet är till en hel braspanna. Räcker till många och är ganska mäktigt!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.