Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Från en kokbok utgiven av ica som heter Bjud till fest lite jobbig att göra men värt besväret för den är väldigt god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör pajdegen i matbercdare eller för hand genom att smula sönder smöret i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och salt. Arbeta snabbt ihop degen. Låt den ligga i kylskåp en stund.
  2. Koka riset i lättsaltat vatten smaksatt med soja, enligt anvisning på förpackningen.
  3. Sttrimla paprikorna och blanda ner dem i det kokta riset. Häll risblandningen i en smord ugnsäker form.
  4. Bena ur kycklingarna. Skär köttet i mindre bitar och lägg dem på riset.
  5. Rensa och skär svampen i bitar. Låt svampen rinna av om konserverad används. Skala och hacka löken.
  6. Fräs svampen och löken i matfettet tills den vätska som bildats kokat in och alltsammans är gyllenfärgat. Krydda med salt och peppar. Strö över mjöl och rör om.
  7. Späd med buljong och grädde. Låt såsen koka 10-15 minuter under omrörning då och då. Smaka av med sherry och eventuellt mer salt och peppar om så behövs. Häll såsen över kycklingköttet och låt allttsammans kallna.
  8. Kavla ut pajdegen. Sporra ut ett lock som passar formen och lägg på det. Tryck fast det i kanterna. Dekorera med överbliven deg. Gör ett hål i mitten och sätt i en strut rullad av aluminiumfolie som en skorsten. Pensla med uppvispat ägg.
  9. Grädda i 225º ugnsvärme ca 15-20 minuter tills ytan fått fin färg och rätten är genommvarm.
  10. Servera pajen varm med en fräsch sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.