Från en kokbok utgiven av ica som heter
Bjud till fest
lite jobbig att göra men värt besväret för den är väldigt god
Instruktioner
- Gör pajdegen i matbercdare eller för hand genom att smula sönder smöret i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och salt. Arbeta snabbt ihop degen. Låt den ligga i kylskåp en stund.
- Koka riset i lättsaltat vatten smaksatt med soja, enligt anvisning på förpackningen.
- Sttrimla paprikorna och blanda ner dem i det kokta riset. Häll risblandningen i en smord ugnsäker form.
- Bena ur kycklingarna. Skär köttet i mindre bitar och lägg dem på riset.
- Rensa och skär svampen i bitar. Låt svampen rinna av om konserverad används. Skala och hacka löken.
- Fräs svampen och löken i matfettet tills den vätska som bildats kokat in och alltsammans är gyllenfärgat. Krydda med salt och peppar. Strö över mjöl och rör om.
- Späd med buljong och grädde. Låt såsen koka 10-15 minuter under omrörning då och då. Smaka av med sherry och eventuellt mer salt och peppar om så behövs. Häll såsen över kycklingköttet och låt allttsammans kallna.
- Kavla ut pajdegen. Sporra ut ett lock som passar formen och lägg på det. Tryck fast det i kanterna. Dekorera med överbliven deg. Gör ett hål i mitten och sätt i en strut rullad av aluminiumfolie som en skorsten. Pensla med uppvispat ägg.
- Grädda i 225º ugnsvärme ca 15-20 minuter tills ytan fått fin färg och rätten är genommvarm.
- Servera pajen varm med en fräsch sallad.
Publicerat den
26 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar