Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingpaj

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

Kycklingpaj

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med hög kant, ca 24 cm i diameter. Nagga botten. Låt stå kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 200º. Förgrädda pajskalet 10-15 min.
  2. Fräs löken mjuk i smör. Halvera tomaterna och skrapa ur kärnorna. Skär tomatköttet i mindre bitar. Ta bort skinnet från kycklingen. Skär kycklingköttet i bitar. Blanda kyckling, lök, tomat, chili, rosmarin och ost. Lägg blandningen i pajskalet.
  3. Vispa samman ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Häll äggstanningen över fyllningen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min, tills äggstanningen stelnat.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • carlinge 29 februari 2008

    Ersatte mjölk och matlagningsgrädde med 1 burk Cocosmjölk den feta varianten! carlinge

  • carlinge 29 februari 2008

    Nu har jag lagat denna paj men...... förutom cocosmjölk som ersatte den feta mjölken och matlagningsgrädden så skall det vara mera kyckling i denna paj för att få en riktigt matig sådan. ca: 450 gr kyckling 2 burkar cocosmjölk av den feta sorten. Pajen bör stå inne i ugnen lite längre än 40 minuter/beror på ugnen/ Den blev väldigt god!

  • frucaos 27 februari 2009

    Har låtit mig inspirera av receptet - men stoppade i lite extra, paprika och brocolli. Strödde över lite sesamfrö - mest för att det ser trevligt ut. Fick ha den i ugnen 30 minuter längre än angiven tid, så vi var vrålhungriga när den väl stod på bordet! Nästa gång byter jag nog ut rosmarin mot timjan ... God paj, men får erkänna att jag nog skulle tycka ännu bättre om en med curry ...

  • Tutish 1 juni 2009

    Mumma:) vi tog också timjan, smaskigt värre. Lite fett får man tåla, det mår vi bra av;)

  • mirja23 5 februari 2011

    mycket god :) hade paprika i också.. Använde 28 cm diameter och det blev mer än full... och tog lite mer än 40 min..

  • migge2 16 februari 2013

    Jätte gott, lite mer fett än vad man är van men det går i alla fall!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.