Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingpaj á la Christina

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En paj-favorit

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Blanda snabbt ihop mjöl, smör, salt och vatten i en matberedare, eller på bakbordet. Låt degen vila någon timme i kylskåp. Under tiden kan Ni göra fyllningen och såsen till pajen.
  2. Fyllning: Dela 4 kycklingfiléer i små bitar. Salta, peppra och stek dem.
  3. Strimla 2 röda paprikor och förväll dem några minuter i kokande vatten. Tag upp paprikan och lägg dem i en skål.
  4. Riset: Tag paprikavattnet och fyll på med mer vattenmängd samt ris och salt enligt beskrivningen på rispaketet. Koka sedan upp riset och låt koka sakta i cirka 19 minuter på svag värme. Blanda till sist i de förvällda paprikastrimlorna och rör om.
  5. Häll risblandningen i en smord ugnssäker form. Lägg de färdigstekta kycklingbitarna på risblandningen.
  6. Sås: Bryn champinjonerna i lite smör 3-4 minuter. Hacka en gul lök och låt det brynas tillsammans med champinjonerna tills löken blir mjuk och glansig utan att få för mycket färg. Salta och peppra. Rör i mjölet under noga omrörning.
  7. Slå därefter i 3 dl kycklingbuljong, 3 dl vispgrädde och några droppar Guldsoja och låt koka upp. Slå såsen över ris- och kycklingblandningen.
  8. Kavla ut den kylskåpskalla pajdegen och lägg som ett lock över rätten. Pensla med ägg.
  9. Sätt in pajen i 225 graders ugn i ca 15-20 minuter.
  10. Servera gärna en god grönsallad till, samt ett gott vin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.