Pajdeg:
Blanda snabbt ihop mjöl, smör, salt och vatten i en matberedare, eller på bakbordet. Låt degen vila någon timme i kylskåp.
Under tiden kan Ni göra fyllningen och såsen till pajen.
Fyllning:
Dela 4 kycklingfiléer i små bitar. Salta, peppra och stek dem.
Strimla 2 röda paprikor och förväll dem några minuter i kokande vatten.
Tag upp paprikan och lägg dem i en skål.
Riset:
Tag paprikavattnet och fyll på med mer vattenmängd samt ris och salt enligt beskrivningen på rispaketet.
Koka sedan upp riset och låt koka sakta i cirka 19 minuter på svag värme.
Blanda till sist i de förvällda paprikastrimlorna och rör om.
Häll risblandningen i en smord ugnssäker form.
Lägg de färdigstekta kycklingbitarna på risblandningen.
Sås:
Bryn champinjonerna i lite smör 3-4 minuter.
Hacka en gul lök och låt det brynas tillsammans med champinjonerna tills löken blir mjuk och glansig utan att få för mycket färg. Salta och peppra.
Rör i mjölet under noga omrörning.
Slå därefter i 3 dl kycklingbuljong, 3 dl vispgrädde och några droppar Guldsoja och låt koka upp.
Slå såsen över ris- och kycklingblandningen.
Kavla ut den kylskåpskalla pajdegen och lägg som ett lock över rätten. Pensla med ägg.
Sätt in pajen i 225 graders ugn i ca 15-20 minuter.
Servera gärna en god grönsallad till, samt ett gott vin.