- Serverar: 10 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Den här pajen är jättegod och räker till många, går att varijera hur man vill.
Instruktioner
- Gör degen :
Hacka ihop mjöl och matfett till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en långpanna, nagga och ställt kallt i 30 minuter, förgrädda skalet i 225 grader, 10 minuter.
- Stek strimlat bacon utan fett. Ta upp baconet ur pannan. Tärna kycklingen och stek i matfett. Salta och peppra. Skölj och strimla purjolöken, fräs den mjuk i matfett tillsammans med vitlök.
- Fördela bacon, kyckling och lökfräset i pajskalet. Strö över delade oliver.
- Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, ost, salt och peppar. Häll blandningen i formen.
- Grädda i 200 grader, ca 30 minuter
- Servera gärna skuren i rutor med en god sallad
Publicerat den
8 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hade inte en aning om vad jag skulle fixa till studentfesten. Men detta var ett av de recept som användes men i mindre pajer. Mycket gott och uppskattat. Kommer att göras fler gånger. Lena
Vad pratar vi om för storlek på långpanna här, alltså 4 stackars filéer till 10 pers lät väldigt lite men gott :)
Hej! Jag brukar använda ugnen´s långpanna. Det brukar bli bra.
Jättegott och uppskattat