Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingpaj i långpanna

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Den här pajen är jättegod och räker till många, går att varijera hur man vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör degen : Hacka ihop mjöl och matfett till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en långpanna, nagga och ställt kallt i 30 minuter, förgrädda skalet i 225 grader, 10 minuter.
  2. Stek strimlat bacon utan fett. Ta upp baconet ur pannan. Tärna kycklingen och stek i matfett. Salta och peppra. Skölj och strimla purjolöken, fräs den mjuk i matfett tillsammans med vitlök.
  3. Fördela bacon, kyckling och lökfräset i pajskalet. Strö över delade oliver.
  4. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, ost, salt och peppar. Häll blandningen i formen.
  5. Grädda i 200 grader, ca 30 minuter
  6. Servera gärna skuren i rutor med en god sallad

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • thebengtssons 8 juni 2009

    Hade inte en aning om vad jag skulle fixa till studentfesten. Men detta var ett av de recept som användes men i mindre pajer. Mycket gott och uppskattat. Kommer att göras fler gånger. Lena

  • klel 29 augusti 2011

    Vad pratar vi om för storlek på långpanna här, alltså 4 stackars filéer till 10 pers lät väldigt lite men gott :)

  • carre007 10 januari 2012

    Hej! Jag brukar använda ugnen´s långpanna. Det brukar bli bra.

  • zingo2012 10 januari 2014

    Jättegott och uppskattat

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.