Förvandlade min favoritgryta till en paj. Är vanligtvis inte så förtjust i paj så jag brukar göra denna med pajdeg som lock. Självklart kan man göra den som en traditionell paj också.
Instruktioner
- Hacka samman smör, salt och mjöl. Tillsätt vatten och låt vila i kylen under tiden du gör fyllningen.
- Skär kycklingfiléerna i små kuber. Svetta löken tillsammans med morötterna.
- Tag upp och stek kycklingen så den får en fin färg. Salta och peppra. Lägg tillbaka löken och morötterna.
- Häll på vatten så kycklingen kan puttra i det. Tillsätt mango chutney och buljontärningen. Låt puttra ca 10 min.
- Smaka av och häll på lite matlagningsgrädde, (efter samvete) och red ev. av till en lite trögflytande sås.
- Smöra en pajform och häll i fyllningen. Kavla ut pajdegen till ett lock och lägg på fyllningen.
- Skär några lufthål i pajdegen.
- Grädda i 200 grader 20 min tills pajdegen är färdiggräddad.
- Servera med en fräsh sallad.
- Tips! Man kan pensla pajdegen med, uppvispat ägg eller mjölk för att få en finare färg.
Publicerat den
30 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar