Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingpaj mango chutney

 
Skriv ut

Förvandlade min favoritgryta till en paj. Är vanligtvis inte så förtjust i paj så jag brukar göra denna med pajdeg som lock. Självklart kan man göra den som en traditionell paj också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman smör, salt och mjöl. Tillsätt vatten och låt vila i kylen under tiden du gör fyllningen.
  2. Skär kycklingfiléerna i små kuber. Svetta löken tillsammans med morötterna.
  3. Tag upp och stek kycklingen så den får en fin färg. Salta och peppra. Lägg tillbaka löken och morötterna.
  4. Häll på vatten så kycklingen kan puttra i det. Tillsätt mango chutney och buljontärningen. Låt puttra ca 10 min.
  5. Smaka av och häll på lite matlagningsgrädde, (efter samvete) och red ev. av till en lite trögflytande sås.
  6. Smöra en pajform och häll i fyllningen. Kavla ut pajdegen till ett lock och lägg på fyllningen.
  7. Skär några lufthål i pajdegen.
  8. Grädda i 200 grader 20 min tills pajdegen är färdiggräddad.
  9. Servera med en fräsh sallad.
  10. Tips! Man kan pensla pajdegen med, uppvispat ägg eller mjölk för att få en finare färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.