- Serverar: 6 portioner
- Tid: 3 timmar 20 minuter
Skriv ut
Pajrecept kan jag aldrig få nog av.
Instruktioner
- Börja med pajdegen. Använd helst matberedare men låt maskinen gå så lite som möjligt, några sekunder räcker. Häll mjöl och salt i matberedarens skål. Tillsätt det kalla smöret i små kuber. Mixa snabbt ihop till en smulig massa eller använd fingertopparna.
- Tillsätt vattnet och mixa snabbt ihop till en degboll. Låt degen vila i kylen i en plastpåse cirka 1 timme.
- Kavla eller tryck ut degen i en osmord pajform, gärna med löstagbar kant, som mäter 24–26 cm i diameter. Nagga pajbottnen med en gaffel. Ställ in formen 30 minuter i kylen eller 10 minuter i frysen. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10–12 minuter.
- Skär kycklingköttet i små bitar. Skiva korven, hacka lök och vitlök. Låt paprikan rinna av noga. Fräs kyckling, korv, lök och vitlök i olivolja i en stekpanna. Låt svalna. Blanda i paprika och persilja.
- Lägg kycklingröran i det förgräddade pajskalet och strö över osten.
- Vispa ihop ägg, kesella, mjölk, saffran, salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet och strö över oliverna.
- Grädda pajen i mitten av ugnen tills fyllningen stannat och pajen har fin färg, cirka 40 minuter.
Publicerat den
29 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar