Kycklingpaj med currysmak
Instruktioner
- Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Låt vila kallt ca 30 min.
- Sätt ugnen på 200ºC. Nagga pajbotten och förgrädda den ca 10 min. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Bryn dem i smör. Salta och peppra. Skiva purjolök och strimla paprikan. Fräs det i smör tillsammans med curry några minuter. Lägg kyckling och grönsaker i pajskalet. Vispa samman ägg, grädde och sambal oelek. Häll det över fyllningen. Strö på osten.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Servera med en sallad.
Publicerat den
8 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mmmmmm.....jag älskar curry!! Mycket god paj! Gjorde pajdeg av dinkelmjöl istället. Jag tycker det ger mera smak. Enkel att göra. En klar 5:a!!
Mycket god paj, den får en 5:a av oss också!
Den här ska jag prova ikväll.... jag skulle iofs säkert gjort nåt liknande ändå, men jag brukar få inspiration av andras recept. Jag ÄLSKAR sambal oelek!! /Tina
Jättegod paj, kommer att göras fler gånger. En klar femma :)
Jättegod! Rekommenderas! :)
JÄTTEGOD!!! Jag hade i vanlig grädde och lite extra cuurry i ägg-grädde-blandningen... Mums så gott det blev!
Jättegod. Kommer att göra denna pajen flera gånger.
Pajen är i ugnen är hungrig som tusan ska göra en sallad till och en hel massa vitt blir det till:)
:) Underbart god fast hade behövt 3tsk sambal gillar mat med sting :) Rekonenderas varm till alla som inte testat denna än:) kramizar Tina och tack för ett kanon recept kommer göra den fler g:)
Åh vilken god paj! Maken sa att det är den bästa jag har gjort, och han gillar alltid mina pajer. Till och med min fyraåriga, petiga dotter tyckte att den var "nam-nam"! Jag skulle vilja ge den 10 poäng av fem möjliga! :) Supergott!
Väldigt gott och mycket enkelt
Jättegod! Ska göra den för andra gången idag. Jag använde tandoori-krydda istället för curry, skitgott =)
Jättegod! Över förväntan.