Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingpaj med kall limesås

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Den här pajen brukar jag bjuda på och alla som har smakat den, har verkligen fallit för den. Går utmärkt att fördubbla, eller trippla satsen. Trippelsatsen är perfekt att tillaga i en djup ugnsplåt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdegen: Blanda alla ingredienser till en fast deg. Låt degen vila i kylskåp, ca 15 minuter.
  2. Ta 3/4 av degen och kavla ut tunt. Klä en smord pajform med degen. Förgrädda i 200 grader i ca 10 minuter.
  3. Fyllningen: Bena ur kycklingen och skär köttet i lagom stora tuggbitar.
  4. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, riven ost, salt och peppar.
  5. Lägg i kycklingen, skinkan, paprikan och purjon i pajskalet och häll äggstanningen över.
  6. Kavla ut resten av degen till ett lock och täck fyllningen med det. Tryck till kanterna ordentligt. Dekorera locket med eventuell överbliven pajdeg. Stick en gaffel i och punktera pajlocket så att ångan kan pysa ut.
  7. Grädda pajen mitt i ugnen i 200°C i 45-60 minuter.
  8. Limesåsen: Rör samman allt och ställ in i kylen medan pajen gräddas i ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.