Den här pajen brukar jag bjuda på och alla som har smakat den, har verkligen fallit för den. Går utmärkt att fördubbla, eller trippla satsen.
Trippelsatsen är perfekt att tillaga i en djup ugnsplåt.
Instruktioner
- Pajdegen:
Blanda alla ingredienser till en fast deg. Låt degen vila i kylskåp, ca 15 minuter.
- Ta 3/4 av degen och kavla ut tunt. Klä en smord pajform med degen. Förgrädda i 200 grader i ca 10 minuter.
- Fyllningen:
Bena ur kycklingen och skär köttet i lagom stora tuggbitar.
- Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, riven ost, salt och peppar.
- Lägg i kycklingen, skinkan, paprikan och purjon i pajskalet och häll äggstanningen över.
- Kavla ut resten av degen till ett lock och täck fyllningen med det. Tryck till kanterna ordentligt. Dekorera locket med eventuell överbliven pajdeg.
Stick en gaffel i och punktera pajlocket så att ångan kan pysa ut.
- Grädda pajen mitt i ugnen i 200°C i 45-60 minuter.
- Limesåsen:
Rör samman allt och ställ in i kylen medan pajen gräddas i ugnen.
Publicerat den
26 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar