Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

På det ljuva 80-talet var detta en av favoriträtterna. Hittade receptet i en veckotidning. Sedan dess har recptet levt kvar som en favorit 1-2 gånger om året. Friskt, gott och mättande.

Ingredienser

Instruktioner

Plocka rent kycklingköttet från skinn och ben. Skär i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs löken och vitlöken i smör tills den mjuknar men ej tar färg. Öka värmen - tillsätt kycklingköttet och fräs den i någon minut tillsammans med löken. Tillsätt soja, salt, peppar, sherry och créme fraiche. Koka ihop till en stuvning. Ansa och skär champinjonerna i skivor. Fräs dem i smör tills all vätska dunstat. Skala och skär kiwin i bitar. Blanda ner champinjoner och kiwi i kycklingstuvningen. Smaka av och lägg alltsammans i en pajform. Tina smördegsplattorna. Kavla ut dem något. Pensla kanterna, som skall läggas samman med ägg och tryck ihop dem. Kavla ut till en platta, som täcker pajen. Låt degen gå ett par centimeter utanför formen. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 200 grader under 20-25 min. Servera med ris och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.