Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingpaj med kryddkorv och spenat

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Smaskig och speciell paj

Ingredienser

Instruktioner

Finfördela margarinet i mjölet och arbeta snabbt ihop till en deg, tillsätt vattnet och de hackade oliverna. Klä en pajform med degen, nagga bottnen med en gaffel. Ställ formen ca 30 min i kylen. Sätt ugnen på 225 grader, förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10-12 minuter. Sänk värmen till 175 grader. Skär kyckling och korv i mindre bitar. Fräs löken i en del av margarinet, tillsätt kycklingen och korven och låt fräsa några minuter. Lägg på ett fat. Hacka den halvtinade spenaten grovt och låt den puttra i resten av margarinet tillsammans med purjon. Krydda med salt. Lägg kycklingblandningen i pajskalet. Täck med spenatstuvningen. Vispa samman ägg, mjölk och salt. Häll blandningen i pajformen. Lägg på fetaosten och ev några av oliverna. Grädda i mitten av ugnen 30-40 minuter eller tills stanningen har stelnat. Serveras med grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.