Med färdiggrillad kyckling blir det enkelt att slänga ihop den här smakrika pajen med blåmögelost. Serveras med en god päronsallad till.
Instruktioner
- Pajdeg:
Skär smöret i tärningar och blanda hastigt ihop det med mjölet till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Droppa i vattnet och arbeta degen till en smidig pajdeg. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen i minst 1 timme.
- Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakbord och lägg i en pajform, ca 24 cm i diameter. Jämna till kanterna och nagga botten med en gaffel. För ett frasigare resultat, förgrädda gärna pajskalet i 10 minuter i 200 grader. Har du ont om tid går det också bra att lägga i fyllningen och grädda direkt.
- Fyllning:
Sätt ugnen på 175 grader.
- Skölj purjolöken, strimla både purjon och rödlöken och fräs lätt i smör utan att det får färg. Rensa kycklingen och skär köttet i bitar. Lägg lök och kyckling i pajskalet, smula över blåmögelost och strö över majskorn.
- Vispa ihop ägg, mjölk, grädde och salt. Häll äggstanningen över fyllningen och strö över den rivna osten. Grädda långt ner i ugnen i 30-35 minuter tills pajen fått fin färg.
- Päronsallad:
Skär avokado och päron i klyftor. Blanda med salladsskott och strö över pekan- eller valnötter.
- Servera pajen varm, kall eller ljummen tillsammans med päronsalladen.
Publicerat den
29 juli 2015
Liknande recept
Skriv kommentar