Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingpaj med svamp och paprika

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En smakrik kycklingpaj med svamp och paprika finner du i detta recept. Lägg ner den tillagade fyllningen av grönsaker och svamp tillsammans med kycklingbitar i pajskalet och lägg på locket. Pensla med ägg före gräddning och avnjut sedan med sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Deg: Blanda samman vetemjöl, bakpulver, smula ner matfettet, tillsätt mjölken och arbeta ihop till en deg. Ta undan 1/3 av degen till lock. Kavla ut resten av degen mellan mjölat plastfolie ca 25 cm i diameter (för 4 port). Lägg degen i en pajform. Ställ i kylskåp ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Fyllning: Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Ansa och skiva svamp, purjolök och paprika. Fräs svamp, lök och paprika i matfettet. Rör ner tomaterna. Låt koka ihop några minuter. Krydda med salt och peppar. Red av med majsstärkelse utrört med lite vatten. Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter. Kavla ut ett lock av resten av pajdegen. Lägg kycklingröran på pajskalet. Lägg över locket och pensla det med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Servera pajen med sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.