Man kan äta pajen även när den är kall, så god är den.
Instruktioner
- Degen:
Börja med att förbereda pajdegen. Blanda mjölet, saltet, matfettet skuren i bitar i en matberedare eller skål. Arbeta alltsammans till en grynig massa.
Blanda i ägget och vattnet. Knåda snabbt samman
en smidig deg. Linda in den i plastfolie. Låt den ligga i kylskåpet minst 1 timme
- Fyllningen:
Ta bort skinnet på kycklingen och skär köttet i mindre bitar, skölj och skiva purjolöken, klipp baconet i mindre bitar. Stek bacon bitarna i egna fettet i en stekpanna, bryn sedan purjolöken, ej för hårt stekt.
- Tillsätt grädde, créme fraiche, kycklingköttet, vitlöksosten och låt allt småkoka tills vitlöksosten smält. Den här rätten behöver inte kryddas, den är smakrik ändå.
- kavla ut pajdegen. Fördela blandningen i pajformen
26x 18 cm (1 ½ liter ). Kavla ut pajdegen. Lägg den som ett lock ovanpå formen. Tryck till ordentligt. skär bort överflödig deg.
- Ta med mått ut små blommor, blad eller skär ut dem med en vass kniv. Pensla degen med ägg. Lägg på garneringen och pensla alltsammans på nytt. Gör ett eller flera ånghål med ett litet runt mått ca 1 cm i diameter.Grädda pajen i mitten av ugnen 200- 225 grader, ca 20-25 min eller tills pajen fått färg.
Publicerat den
12 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag hade den här pajen när jag fyllde 30 år. Den tog slut först eftersom alla som var på festen ville äta av den. Jag ger den här pajen 10 poäng, för den är så god att den smälter i munnen.
riktigt gräddig och underbart god!
"1 pkt créme Bonjour , vitlöksost " - Hur mycket är det i ett pkt?? Det finns två olika storlekar i affären som båda heter Créme Bonjour..
Denna pajen är fantastisk! jag brukar dock använda creme bonjour med smak av kantarell istället.
Är det meningen att degen bara skall användas som lock?