Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingpasta Kycklingpasta
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En god blandning av kycklingbitar, sås och pasta! Lite som pasta carbonara, fast med kyckling!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i tärningar, inte för små, och häll ner i en påse som rymmer 2-3 l. Häll salt, peppar ev. andra kryddor i en skål samt en god olja, och den pressade citronhalvan, krossade vitlöksklyftor och timjan och häll ner i påsen. Låt ligga i 15 min, sen skakar du den så att marinaden blandar sig. Låt ligga i yttiligare 15 min.Sen bryner du den i stekpannan så den får en vit eller gyllenbrun färg, och kollar om den är genomstekt, alltså inte rosa i mitten.
  2. Pastan: Koka pasta enligt beskrivningen på paketet. Sen fräser du hackad vitlök och lök i smör. Tillsätt grädde, crème fraîche, och hönsbuljong. Om du använder buljongtärning kokar du upp 1 dl vatten och blandar tills buljongtärningen löst upp sig och häller i. Salta och peppra och låt koka ihop.
  3. Kycklingpastan Lägg kyckling och pasta i en skål och blanda, sedan häller du i ”såsen” och blanda så att såsen kommer över hela röran. Salta och peppra. Servera gärna med extra vitlök, pressad citronjuice eller svartpeppar att strö över till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • nikeus01 18 juni 2009

    I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it! I love it!

  • eva_jonte 13 december 2010

    Japp, denna rätt gick hem! Hade färska chanmpinjoner med. Jag saknade något dock.. ska prova bacon med nästa gång :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.