Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingpiccata med frästa tomater och matvetesallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Äkta piccata görs kalvkött och steks i stora mängder av olja och smör för att bli riktigt frasig. Här är en variant med kyckling och i en smalare version. Gott, enkelt och festligt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv osten och blanda den med ägg, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Dela eventuellt kycklingfiléerna i tunna skivor. Blanda dem i ostsmeten.
  2. Halvera tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs tomater, lök och vitlök i 2 msk olja ca 5 minuter. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  3. Koka matvetet i vatten med buljongtärning enligt anvisning på förpackningen. Vänd ner rucolan i det kokta vetet.
  4. Stek kycklingfiléerna i 1 msk olja i en stekpanna med släpp-lättbeläggning ca 3 minuter per sida. Servera dem med tomater och matvete.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.