Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingpilaff med matdinkel

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smakrik och nyttig pilaff med matdinkel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka edamamebönorna eller ärterna i lättsaltat vatten några få minuter- de ska inte bli för mjuka. Låt rinna av och ställ åt sidan. Hacka och förbered också de andra grönsakerna. Stöt korianderfröna i en mortel. Rosta mandeln i en stekpanna utan fett, tippa upp på tallrik och ställ åt sidan så länge.
  2. Fräs lök, vitlök och bladselleri sakta i både smör och olivolja i en gryta. Dofta över curry och korianderfrön, och fräs någon minut under omrörning. Lägg i dinkelkornen och rör om. Häll i buljongen. Koka upp, sänk värmen till ett minimum och sjud sakta under lock tills kornen är nästan mjuka. Det tar ca 25 minuter.
  3. Strimla under tiden kycklinglårfiléerna. Värm lite olivolja i en stekpanna. Bryn kycklingbitarna, salta och peppra. Vänd ner bitarna i pilaffen efter de 25 minuterna. Vänd också ner bönorna eller ärterna och koka lite tills kycklingen är genomstekt.
  4. Blanda ner hackade örter i den färdiga pilaffen och strö över den rostade mandeln. Smaka av, kanske behövs det lite mer salt och peppar. Pluffa upp pilaffen med en gaffel och servera direkt!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.