Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingröra med potatis

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En kycklingröra jag kom på en gång när det inte fanns så mycket hemma men den blev lysande! Funkar även men pasta eller ris, fast potatis tycker jag själv är godast!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200-225 grader.
  2. Skiva potatisen i klyftor och lägg på en plåt, häll på lite olja, salt, svartpeppar och grillkrydda blanda ihop. Sätt in i ugnen när den är varm, plåten skall stå i mitten.
  3. Potatisen skall stå inne i ca 20-30 min tills dom fått lite färg. Under tiden sätt en stekpanna på medelvärme och hacka löken i små bitar. Stek löken tills den blivit lite mjuk och ha i en pressad vitlök.
  4. Skär kycklingfiléerna i små tärnade bitar och stek med löken.
  5. Krydda kycklingen med peppar, vitpeppar, salt, paprikakrydda och kajennpeppar, pressa i den andra vitlöksklyftan. När kycklingen nästan är klar tillsätt tomatpurén och matgrädden låt dra och puttra lite.
  6. Ta ut potatisen ur ugnen lägg upp på en talrik och lägg upp kycklingröran där efter, tillsätt gärna nån sallad. Klar att servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.