Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingratäng med crème fraiche

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Lättlagad gratäng som kan göras klar för att sen bara sättas i ugn för att få färg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen om gratängen ska gratineras direkt på 200 grader.
  2. Dela den grillade kycklingen i mindre bitar och lägg dessa i en gratäng form. Krydda gärna kycklingen lite extra om du tagit bort skinnet med salt och peppar
  3. Skölj och finstrimla purjon. Använd helst den vita delen av purjon. Lägg strimlorna på kycklingen. Häll i crème fraiche i en kastrull . Hacka paprikan i små bitar och lägg i kastrullen. Om du väljer att ta med champinjoner häll även dessa i kastrullen . Låt blandningen små puttra en stund.(4-5 min). Kyl av.
  4. Vispa grädden hårt (mer grädde=mer sås). Blanda den avkylda crème fraicheröran och grädden och bred ut över kyckling purjon. Strö över riven ost.
  5. Grädda i ca 20-25 min tills rätten fått färg. Serveras med kokt ris och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.