- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Lättlagad gratäng som kan göras klar för att sen bara sättas i ugn för att få färg.
Instruktioner
- Sätt på ugnen om gratängen ska gratineras direkt på 200 grader.
- Dela den grillade kycklingen i mindre bitar och lägg dessa i en gratäng form. Krydda gärna kycklingen lite extra om du tagit bort skinnet med salt och peppar
- Skölj och finstrimla purjon. Använd helst den vita delen av purjon. Lägg strimlorna på kycklingen.
Häll i crème fraiche i en kastrull . Hacka paprikan i små bitar och lägg i kastrullen. Om du väljer att ta med champinjoner häll även dessa i kastrullen . Låt blandningen små puttra en stund.(4-5 min). Kyl av.
- Vispa grädden hårt (mer grädde=mer sås).
Blanda den avkylda crème fraicheröran och grädden och bred ut över kyckling purjon.
Strö över riven ost.
- Grädda i ca 20-25 min tills rätten fått färg. Serveras med kokt ris och en sallad.
Publicerat den
1 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar