En god allt-i-ett-rätt med kyckling, sparris, zucchini och svamp ger en enkel, god och mättande måltid.
Instruktioner
- Skär kycklingen i bitar. Kärna ur och finhacka chilin. Lägg kycklingen i en skål och tillsätt ingefära, fisksås och chili. Blanda väl så att kycklingen täcks av såsen och ställ åt sidan.
- Skölj riset väl under rinnande kallt vatten tills vattnet är klart. Låt riset rinna av väl och lägg det i en stor tjockbottnad kastrull. Fyll på med vatten så att vattenytan är 2 cm över riset.
- Koka upp riset, sänk till låg värme och sjud mycket svagt.
- Lägg kycklingen på riset i kastrullen och lägg på salladslök, sparris, svamp och zucchini. Lägg på ett tättslutande lock och låt sjuda svagt 18-20 minuter tills riset är färdigt och kycklingen genomkokt.
- Ta kastrullen från värmen och servera genast med koriandern strödd ovanpå.
Publicerat den
2 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar