Kyckling är kanske inte råvaran som ger mycket smak åt en rätt. Men har du lite gorgonzola i din kycklingrulad så har du en rätt som är fantastiskt god och med massor av smaker.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och dela potatisen i halvor (färskpotatis oskalad). Lägg den i en ugnsform, tillsätt olivolja, strö över rosmarin, salt och peppar. Rör om och sätt in formen mitt i ugnen. Rosta potatisen ca 25 minuter. Vänd den med en stekspade några gånger under stektiden.
- Putsa kycklingfiléerna, lägg handflatan på en filé och skär försiktigt tre eller fyra tunna skivor på längden. Gör likadant med den andra filén. Salta och peppra på skivornas båda sidor.
- Skölj den färska bladspenaten väl och skär bort stjälkarnas grövsta delar. Förväll spenaten i kokande vatten i 1 minut, låt den rinna av i ett durkslag. Tinad djupfryst spenat ska bara rinna av väl.
- Smält smör i en stekpanna. Tillsätt finhackad vitlök och schalottenlök och fräs löken på låg värme i några minuter utan att det tar färg. Tillsätt spenat och stek den tillsammans med löken ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Låt spenaten svalna och blanda sedan i gorgonzola, skuren i bitar och grovhackade valnötter. Rör om till en jämn blandning.
- Fördela spenatblandningen på kycklingskivorna, men inte allt för nära kanterna. Rulla ihop skivorna och fäst med en tandpetare. Värm olivolja i en stekpanna. Lägg i lökhalvan med snittytan nedåt i pannan och låt den fräsa långsamt 3-4 minuter.
- Lägg ner ruladerna i pannan och bryn dem runtom tills de fått färg. Tillsätt vin och späd eventuellt med lite vatten. Låt ruladerna puttra under lock i 10-15 minuter. Ta upp löken och kasta den.
- Servera ruladerna med den rostade potatisen och en sallad.
Publicerat den
22 april 2013
Liknande recept
Skriv kommentar