Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingrullad med ost och skinka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De här eleganta rätten är förvånadsvärt enkel att göra. Kycklingfiléerna rullas med gruyéreost och mager skinka innan de steks, och det ser mycket snitsigt ut när de skärs upp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skåra kycklingfiléerna horisontalt in till ca tre fjärdedelar, och vik upp dem. Lägg en bit välsmort bakpapper ovanpå och platta till med en brödkavel. Toppa filéerna med en skiva gruyére, sedan en skiva skinka. Krydda med salt och peppar, rulla ihop och fäst med en tandpetare.
  2. Värm oljan i en ugnssäker gryta och stek kycklingen i 2-3 minuter på varje sida tills den är lätt brynt. Tillsätt vitlöksklyftan och lagerbladet. Häll i kycklingbuljongen. Täck med lock och låt sjuda sakta i 15-20 minuter. Vänd filéerna en gång, eller tills kycklingen är helt genomstekt. Ta kycklingen ur grytan, täck med folie, och låt vila i 5 minuter. (Det blir lättare att skiva då)
  3. Häll av buljong och köttsaft från kycklingen i en liten kastrull och låt koka upp. Koka i 3-4 minuter tills vätskan reducerat ordentligt. Sänk sedan värmen så det sjuder sakta. Vispa ihop maizena och yoghurt och rör ner redningen i buljongen. Låt sjuda 1 minut. Rör tills det tjocknat, blanda sedan i eventuella örter.
  4. Skiva kycklingrulladerna och lägg upp på varma tallrikar. Häll över såsen. Servera med potatis, potatismos eller ris och ångkokta morötter och ärter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.