- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Jättegott och festligt!! Detta recept är det recept som Leif Mannerström har i TV reklamen.
Instruktioner
- Rullader:
Fräs bacon och den skivade löken i en stekpanna tills det hela fått lite färg och löken har mjuknat. Dra av från värmen och låt svalna ett par minuter.
Tillsätt dijonsenap efter smak, persilja, salt och peppar.
- Lägg lite fyllning i mitten av varje skiva och rulla ihop.
Träd dem sedan på grillspett. Tänk på vart skarven sitter. Jag brukar använda två grillspett till varje portion av fyra rullader. Stek sedan i olivolja.
- När de fått fin färg häller man på kycklingfonden och låter småputtra i ca 15 minuter. Samtidigt lägger man i morötterna och låter dem ligga i samtidigt tills de har blivit lite mjuka.
Tag rulladerna och morötterna ur pannan.
Tillsätt crème fraiche, smör och grädde i buljongen och mixa med en stavmixer till en skummig buljong.
- Potatismos: Koka potatisen i rikligt saltat vatten. Häll av och ånga av potatisen, passera eller pressa den genom en potatispress.
Rör i varm grädde, rumstempererat smör och avslutningsvis parmesan. Smaka ev. av med salt och vitpeppar.
Smaklig spis!
Publicerat den
24 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Finns det färdigskuren kycklingfilé?
Jag tror det, för i TV-annonsen använde de det.. Själv så filéade jag vanliga kycklingfiléer och det gick lika bra. /Monika
Oj, vad goda dessa kycklingrullader var. Blev väldigt uppskattade när jag bjöd på denna rätt på fars dag.
Strålande goda, de blev en succé. Jag använde de färdigskurna filéerna, vilka är en jättebra produkt.
Dessa är ju vansinnigt goda. Vi var mycket skeptiska till potatismoset men det var ju bara perfekt.
"Mixa skyn med crème fraiche, smör och grädde med hjälp av en stavmixer till en skummig buljong." Men vad gör man med det sen??? Framgår inte!
Till den som frågade om hur man gör sen då med den fluffiga buljongen (såsen)? Svar: Detta skall man ha som sås. Slå det gärna över hela rätten, för det gör Leif Mannerström i sin TV reklam . Ät potatispurén till. Bjud gärna en grönsallad till också. Smaklig spis!
Ska det verkligen vara 5 dl kycklingbuljong???
Gott och faktiskt ganska lättlagat, även om det var lite pillrigt. Saknar dock det lilla extra i smak - använde ändå ett helt baconpaket istället för bara 4 skivor som receptet säger...
Men så otroligt gott detta var!!! Min sambo tyckte att det var en sån rätt som man betalar 500 kronor för på en fin restaurang! Ett ganska bra betyg med andra ord!!!
Blev mycket gott Använde kycklingbuljong istället för fond. Kokt potatis till och en grönsallad
Mycket, mycket gott. Hoppade över creme fraiche och hade bara grädde. 1 kg kyckling gick åt på 3 personer. Mannen i huset tog 3 portioner.
Supergott :) En klar fempoängare....
Detta blev en besvikelse. Upplevde såsen som alltför tunn och "blaskig". Hade nog för stora förväntningar efter att ha läst alla fina kommentarer...