Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingrullader med lök, persilja och bacon

(14 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jättegott och festligt!! Detta recept är det recept som Leif Mannerström har i TV reklamen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rullader: Fräs bacon och den skivade löken i en stekpanna tills det hela fått lite färg och löken har mjuknat. Dra av från värmen och låt svalna ett par minuter. Tillsätt dijonsenap efter smak, persilja, salt och peppar.
  2. Lägg lite fyllning i mitten av varje skiva och rulla ihop. Träd dem sedan på grillspett. Tänk på vart skarven sitter. Jag brukar använda två grillspett till varje portion av fyra rullader. Stek sedan i olivolja.
  3. När de fått fin färg häller man på kycklingfonden och låter småputtra i ca 15 minuter. Samtidigt lägger man i morötterna och låter dem ligga i samtidigt tills de har blivit lite mjuka. Tag rulladerna och morötterna ur pannan. Tillsätt crème fraiche, smör och grädde i buljongen och mixa med en stavmixer till en skummig buljong.
  4. Potatismos: Koka potatisen i rikligt saltat vatten. Häll av och ånga av potatisen, passera eller pressa den genom en potatispress. Rör i varm grädde, rumstempererat smör och avslutningsvis parmesan. Smaka ev. av med salt och vitpeppar. Smaklig spis!

Liknande recept

Kommentarer (14)

  • Gifting 30 september 2008

    Finns det färdigskuren kycklingfilé?

  • Monika46 1 oktober 2008

    Jag tror det, för i TV-annonsen använde de det.. Själv så filéade jag vanliga kycklingfiléer och det gick lika bra. /Monika

  • farmormor 11 november 2008

    Oj, vad goda dessa kycklingrullader var. Blev väldigt uppskattade när jag bjöd på denna rätt på fars dag.

  • Lottet 15 november 2008

    Strålande goda, de blev en succé. Jag använde de färdigskurna filéerna, vilka är en jättebra produkt.

  • Gul13 5 december 2008

    Dessa är ju vansinnigt goda. Vi var mycket skeptiska till potatismoset men det var ju bara perfekt.

  • mrclay 4 februari 2009

    "Mixa skyn med crème fraiche, smör och grädde med hjälp av en stavmixer till en skummig buljong." Men vad gör man med det sen??? Framgår inte!

  • Monika46 5 februari 2009

    Till den som frågade om hur man gör sen då med den fluffiga buljongen (såsen)? Svar: Detta skall man ha som sås. Slå det gärna över hela rätten, för det gör Leif Mannerström i sin TV reklam . Ät potatispurén till. Bjud gärna en grönsallad till också. Smaklig spis!

  • elingustafsson 4 oktober 2011

    Ska det verkligen vara 5 dl kycklingbuljong???

  • zudette 9 november 2011

    Gott och faktiskt ganska lättlagat, även om det var lite pillrigt. Saknar dock det lilla extra i smak - använde ändå ett helt baconpaket istället för bara 4 skivor som receptet säger...

  • Lillesmurfan 8 december 2011

    Men så otroligt gott detta var!!! Min sambo tyckte att det var en sån rätt som man betalar 500 kronor för på en fin restaurang! Ett ganska bra betyg med andra ord!!!

  • Matmamma365 24 januari 2012

    Blev mycket gott Använde kycklingbuljong istället för fond. Kokt potatis till och en grönsallad

  • Mistys 1 april 2012

    Mycket, mycket gott. Hoppade över creme fraiche och hade bara grädde. 1 kg kyckling gick åt på 3 personer. Mannen i huset tog 3 portioner.

  • Kira68 13 januari 2013

    Supergott :) En klar fempoängare....

  • mmarabou 1 november 2014

    Detta blev en besvikelse. Upplevde såsen som alltför tunn och "blaskig". Hade nog för stora förväntningar efter att ha läst alla fina kommentarer...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.