Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingrulle med konjak- och grönpepparsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En god kycklingrätt med smarrig sås till. Styrkan på kycklingfileerna bestämmer du själv. Det trixiga kan vara att skära ut kycklingen till schnitzlar men det gör inget om det blir något litet hål i biten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Börja med att skära ett snitt i kycklingen längsefter, snittet skall skäras nästan helt igenom ,vik ut och skär ett till snitt åt andra hållet. Meningen är att man skall få en platt bit som man skall fylla och sen rulla ihop. Det kan vara lite trixigt men det är bara att försöka sig fram.
  3. Ringla sen lite olja över dom platta bitarna. Pressa vitlök och gnugga in i kycklingen. Finhacka gul paprika och jalapeno. Lägg cirka 2 msk i mitten på varje kycklingbit. Rulla sen ihop och fäst med tandpetare eller steksnöre.
  4. Smält lite smör i en stekpanna, bryn sen kycklingrullarna runtom tills de fått färg. Lägg i en ugnsfast form och sätt in i ugnen. Stek i ugnen tills om har uppnått en temperatur på 68 grader. Gör under tiden såsen.
  5. Häll i cirka en deciliter vatten i samma stekpanna som du stekt kycklingen i. Koka en stund, tillsätt sen chipotlepastan, grönpeppar och grädden. Tillsätt också en halv msk kalvbuljong. Låt koka ihop tills den börjar tjockna något. Smaka av och se om det behövs salt pch peppar. När såsen känns ok tillsätt konjaken och låt koka en stund till. Klart!
  6. Servera med pasta och god enkel sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.