Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingrulle med rökt skinka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dessa ljuvliga små rullar, lagade med inspiration från vårrullarna, är fyllda med kryddad kyckling och skinka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Plommonsås finns på asiatiska hyllan i livsmedelsbutiken, eller i specialaffärer.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Lägg kycklingfilén på en skärbräda. Lägg handflatan på filén och halvera den försiktigt på längden med hjälp av en vass kniv för att få två tunna filéer.
  3. Lägg filéskivorna mellan två ark plastfolie och banka försiktigt ut dem med en köttklubba så att de blir ca 3 mm tjocka.
  4. Lägg kycklingskivorna på ett jämnt underlag och krydda dem med fem kryddor. Lägg en skiva skinka på varje kycklingskiva. Rulla ihop kycklingskivorna till två fasta rullar.
  5. Lägg varje rulle på mitten av vårrullearken och rulla ihop medan kanterna viks in. Slut till rullen genom att stryka lite vatten på kanten. Lägg rullarna på plåten, pensla dem med vatten och strö över sesamfrön. Ställ in i ugnen, ca 20 minuter, tills de är gyllene. Låt svalna 5 minuter, halvera rullarna med ett diagonalt snitt eller skär dem i munsbitstora bitar och servera med plommonsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.