Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingsallad i pitabröd

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Bjud på grekisk fest! Denna saftiga kycklingklämma är verkligen en omväxlande och frestande smårätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med såsen. Skala, kärna ur och finhacka gurkan. Blanda samman med yoghurt och färskpressad citronsaft.
  2. Skala och hacka löken. Hetta upp margarinet i en fettsnål kastrull och låt sedan löken brynas gyllengul under omrörning ca 5 min. Tillsätt de strimlade kycklingfiléerna och spiskummin. Låt köttet genomstekas, ca 5-10 min. Blanda ner tomathalvorna och de skivade oliverna. Koka upp under omrörning tills allt är genomhettat, ungefär 2 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skölj, dela och låt salladsbladen rinna av. Lägg pitabröden på fyra serveringstallrikar. Bred ut sallad på ena halvan av brödet och fördela kycklingröran jämnt på salladen. Klicka på yoghurtsåsen och vik ihop pitabrödet. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.